Stichting Het Old Burger Weeshuis Sneek steunt Sneeker belangen en initiatieven.

Stichting Het Old Burger Weeshuis Sneek steunt Sneeker belangen en initiatieven.

Sneker Filmwinter 2024 telde 4.400 bezoekers

De 12e editie van de Sneker Filmwinter, het jaarlijkse filmfestival in CineSneek, was wederom zeer geslaagd.

Van 18 tot en met 21 januari werden 32 verschillende films vertoond, waarvan 8 films tweemaal. De openingsfilm, The Great Escaper, was een Nederlandse première. De toeloop voor de openingsavond was zodanig groot dat de twee grootste bioscoopzalen uitverkocht raakten en CineSneek een derde zaal beschikbaar stelde. Maar ook tijdens het festival zelf is in onderlinge samenwerking tussen het Filmhuis-bestuur en het team van CineSneek meermaals ingegrepen om door de inzet van grotere zalen zo veel mogelijk mensen te laten genieten van het aanbod.

De Sneker Filmwinter kan rekenen op een trouw en enthousiast publiek, zowel vanuit de mensen die de wekelijkse Filmhuis-voorstellingen bezoeken als mensen die speciaal voor het festival komen. En waar de editie van 2023, de eerste na de coronajaren, uiteindelijk 3.800 bezoeken telde is de teller voor 2024 geëindigd op 4.400 individuele filmbezoeken, d.w.z. 4.400 verkochte kaartjes. Er wordt geen registratie bijgehouden van het aantal bezoekers, maar ook op dat vlak bestaat de indruk dat wat meer mensen ons festival bezoeken. Hoewel het festival uiteraard gericht is op Sneek en omstreken, blijkt uit individuele gesprekken met bezoekers dat er ook bezoekers uit andere regio’s ons festival trouw bezoeken. In de weken voorafgaand aan het festival is ook al duidelijk merkbaar hoe zeer men ernaar toeleeft. En zowel persoonlijk tijdens het festival als in mailtjes wordt geregeld aan ons gemeld hoe blij men is met dit festival elk jaar, en hoe leuk men het ook deze editie weer heeft gevonden. Hoe goed de sfeer was, en hoe fijn het filmaanbod. Zowel het Filmhuis-bestuur als het team van CineSneek kijken terug op een geslaagd festival, en hebben de intentie uitgesproken deze traditie graag voort te willen zetten.

Sneker Filmwinter 2024 werd mogelijk gemaakt door onze sponsoren, subsidiënten (waaronder het OBW Sneek) en gulle gevers. Namens het bestuur heel hartelijk dank!

Geschreven door Anne-Marie van Elsacker
(Secretaris Bestuur Filmhuis Sneek), 23 januari 2024

Meer projecten

Vorige project
Popkoor Flair krijgt bijdrage voor muziekinstrumenten