Stichting Het Old Burger Weeshuis Sneek steunt Sneeker belangen en initiatieven.

Stichting Het Old Burger Weeshuis Sneek steunt Sneeker belangen en initiatieven.

Scoutinggroep Greate Pier bouwt met ROC Friese Poort een nieuwe sleepboot

Na jaren van goede trouw, kwam de boodschap hard aan: de sleepboot Baukelien moet met pensioen. Samen met de leerlingen van ROC de Friese Poort heeft de Scoutinggroep deze beslissing zo lang mogelijk weten te rekken, maar er is geen ontkomen aan. 

Omdat de sleepboot onmisbaar is bij de diverse activiteiten die de Scoutinggroep voor haar jeugdleden organiseert, werd samen met de Friese Poort gezocht naar een nieuw schip. Nieuwbouw bleek hierbij voor beide partijen de beste optie en het project Baukelien II werd geboren. 

De komende twee jaar wordt door studenten van ROC Friese Poort gebouwd aan een nieuw schip. Een leerzaam project, dat extra leuk is omdat er een echte opdrachtgever is. De goede samenwerking die begon met de Baukelien, zet zich voort met de bouw van haar opvolger, de Baukelien II.

Dankzij de gulle gift van het OBW Sneek is de bouw ondertussen gestart en zijn Scoutinggroep Greate Pier en ROC Friese Poort druk bezig om Baukelien II te realiseren.

OBW Sneek voorzitter H. van der Zwaag, Scoutinggroep Greate Pier en de studenten Maritieme Techniek (ROC Friese Poort) samen aanwezig bij de start van de bouw.

Meer projecten

Volgende project
Nieuwe ontmoetingsplek ‘t Hofke gerealiseerd in Frittemahof
Vorige project
Zuivere lucht in de kantine van de Jeu de boules vereniging