Stichting Het Old Burger Weeshuis Sneek steunt Sneeker belangen en initiatieven.

Stichting Het Old Burger Weeshuis Sneek steunt Sneeker belangen en initiatieven.

Rasterhoff Festival 2018

Mede door het OBW hebben in 2018 enkele prachtige evenementen plaats kunnen vinden. Eén van die evenementen was het Rasterhoff Festival. Een korte terugblik op de prachtige dag. 

De voormalige vuilstortplaats aan de rand van Sneek is sinds 21 mei 2005 een prachtig en vrij toegankelijk natuurgebied. Op zondag 9 september 2018 vond in dit park het eerste Rasterhoff Festival plaats. Tijdens dit festival lieten bijna 100 maatschappelijk verantwoorde ondernemers, organisaties en lokale vrijwilligersinitiatieven zien hoe je zelf een steentje kunt bijdragen aan een duurzamere toekomst. Het park was ingericht als festivalterrein met alledaagse thema’s als voedsel, wonen, energie, afval, vervoer, tuin, zorg, bewegen en ontspannen. Kringlopen, samenwerken, voorlichting en educatie liepen als rode draden door al deze thema’s heen. 

Het Rasterhoff Festival was mede door de mooie bijdrage van het OBW gratis toegankelijk en een geweldig uitje voor het hele gezin. We hebben op deze zondag zo’n 5.000 bezoekers mogen verwelkomen! Voor kinderen was er van alles te beleven en te doen. Het festival was een combinatie van culturele activiteiten, diverse kraampjes met duurzame thema’s en veel leuke activiteiten. Halverwege de ‘kring-loop-route’ op het centrale plein kon men genieten van een drankje en een hapje. Daar stond ook Circus Salto met speciale kringloopoptredens. Daarnaast werd enthousiast meegedaan aan workshops en het slacklinen, ging men mee op diverse natuurexcursies en werden er onder andere vaartochten met elektrische bootjes gemaakt. In de Activiteitenarena vonden, na een openlucht kerkdienst in de ochtend, ’s middags sportieve clinics voor jong en oud plaats. 

Mede door de inzet van ruim 60 enthousiaste vrijwilligers, Duurzaam Vervoer Sneek en de ondersteuning van Netwerk Duurzame Dorpen is het project onder de vlag van Grutsk & Grien een groot succes geworden. Het doel van het Rasterhoff Festival is zoveel mogelijk mensen te inspireren om in het dagelijks leven meer duurzame keuzes te maken. Wij hopen op zondag 6 september 2020 wederom dit duurzame festival te kunnen organiseren.

Meer projecten

Volgende project
Boek over ‘razziawedstrijd’ 1944