Stichting Het Old Burger Weeshuis Sneek steunt Sneeker belangen en initiatieven.

Stichting Het Old Burger Weeshuis Sneek steunt Sneeker belangen en initiatieven.

Popkoor Flair krijgt bijdrage voor muziekinstrumenten

Popkoor Flair zingt hedendaagse muziek en bekende popsongs uit het verleden. Tijdens het seizoen wordt er elke week geoefend en verzorgen ze verschillende optredens.

Aan het einde van seizoen 2022 kwam Popkoor Flair zonder dirigent te zitten vanwege zijn verhuizing naar Noord-Holland. Deze dirigent begeleide het koor op gitaar. Verder bestond de muzikale begeleiding uit nog een gitarist en een keyboard. Deze instrumenten en (zang)microfoon werden versterkt over een geluidsinstallatie, eigendom van de dirigent. Dus zat het popkoor zonder dirigent en geluidsinstallatie.

Gelukkig vonden Popkoor Flair voor het volgende seizoen in Jannie Brandsma een nieuwe dirigente. Zij begeleidt echter op piano en nam daarvoor eerst haar eigen digitale piano mee. Ook de gitaristen namen hun een eigen versterker mee. Voor de zang was er geen versterking. Geen ideale situatie maar voor investeren in een geluidsinstallatie en een digitale piano had het koor niet genoeg geld. Dankzij een financiële bijdrage van Stichting Het Old Burger Weeshuis Sneek is de wens om een digitale piano aan te schaffen toch in vervulling gegaan. Popkoor Flair is het OBW Sneek hier erg erkentelijk voor.

Meer projecten

Volgende project
Sneker Filmwinter 2024 telde 4.400 bezoekers
Vorige project
Grandioos jubileumconcert Harmonie Sneek