Stichting Het Old Burger Weeshuis Sneek steunt Sneeker belangen en initiatieven.

Stichting Het Old Burger Weeshuis Sneek steunt Sneeker belangen en initiatieven.

Pilot Frame Running bij AV Horror

In april/mei 2022 is Atletiekvereniging Horror Sneek gestart met een groep Frame Runners. Frame Running is een sport die geschikt is voor mensen die in het dagelijks leven afhankelijk zijn van een rolstoel of rollator. Om het Frame Running te promoten hebben er tien clinics (mede dankzij de bijdrage van het OBW Sneek) plaatsgevonden waar kinderen, jongeren en jongvolwassenen gratis met de sport konden kennis maken. De grootste uitdaging was het uitnodigen van de specifieke doelgroep voor deze sportclinic. Door een samenwerking met de buurtsportcoaches en fysiotherapeuten is dit bereikt. Het resultaat van deze pilot is dat er inmiddels zes kinderen, jongeren en jongvolwassenen wekelijks, ook in de wintermaanden, meetrainen in het Sportcentrum Schuttersveld. De jongste deelnemer is 5 jaar en de oudste 28 jaar. Tijdens het Frame Runnen worden ze begeleid door twee trainers.

De Frame Runners zijn per januari 2023 ook officieel lid van AV Horror en lid van de KNAU (Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie). Ze worden uitgenodigd deel te nemen aan verschillende wedstrijden zoals de Clubkampioenschappen, 8 van Drachten en de Athletic Champs. De jeugd van de Framerungroepen van verenigingen in Leeuwarden, Drachten en Sneek doen hier aan mee.

Tijdens de trainingen worden de Frame Runners meegenomen in de verschillende onderdelen van atletiek die met een frame uitgevoerd kunnen worden. Onder andere kogelstoten (met een honkbal), speerwerpen (met een vortex), sprint en de duurloop komen aan bod. Ook is er ruimte voor diverse spelletjes en behendigheidsoefeningen.

De meeste deelnemers kunnen niet tot nauwelijks hardlopen, door middel van het frame gaat er een wereld voor ze open. Ze kunnen opeens meelopen met reguliere kinderen en/of jongeren. Door elke week te training gaat naast het plezier en de positieve ervaring ook de lichamelijk conditie vooruit. De kinderen en de jongvolwassenen komen met plezier naar de training.

Voor het seizoen 2023/2024 is AV Horror bezig om de ouderbetrokkenheid te stimuleren. De ouders worden betrokken bij de trainingen en ondersteunen de trainers. Ook staat er nog een trainerscursus op het programma die door de KNAU is ontwikkeld speciaal voor het Frame Running.

Meer projecten

Volgende project
Grandioos jubileumconcert Harmonie Sneek
Vorige project
Frisia Cantat Sneek 2023