Stichting Het Old Burger Weeshuis Sneek steunt Sneeker belangen en initiatieven.

Stichting Het Old Burger Weeshuis Sneek steunt Sneeker belangen en initiatieven.

Muzikale Wending bij Sociaal Pension Sneek 

Sociaal Pension Sneek is een woonvoorziening voor 24 dak- en thuisloze mensen met psychiatrische en/of verslavingsproblematiek die met 24-uurs begeleiding zo zelfstandig mogelijk kunnen wonen. Wender helpt hier bij het dagelijks leven; zo veel of zo weinig als nodig. 

Van februari tot en met medio juli 2022 vond hier het project Muzikale Wending plaats, mede dankzij de financiële steun van het OBW Sneek. Het project was een succes: een groep cliënten heeft deelgenomen, er zijn ook door henzelf muziekinstrumenten aangeschaft, er is een eigen blues geschreven én er is opgetreden tijdens City Proms. 

Nu de muzikanten van Embrace Nederland niet meer wekelijks over de vloer komen in Sneek, wordt er nog wél altijd muziek gemaakt. Zoals het project beoogde. Een van de medewerkers liet weten: 

“De Lemmerwegband is alive and kicking. Iedere woensdag (met een enkele uitzondering als het echt niet kan vanwege een training o.i.d.) spelen wij van 14.00 tot 16.00 uur. We zijn met nieuwe nummers bezig (Big City van Tol Hansse, Ben ik te min van Armand) en werken aan een leuk repertoire om mee te kunnen optreden. Er wordt hier al gesproken om ook gewoon eens op straat te spelen. Mensen hebben hier nog steeds over het optreden tijdens City Proms in Leeuwarden. Filmpjes worden gedeeld en bekeken. Voor velen is het nog steeds de leukste middag van de week. Er komen mensen bij en er vallen mensen af, maar er wordt altijd muziek gemaakt. En dit houden we ook vol. Kortom, alles actief en nog steeds dankbaar dat de middelen er zijn om op deze manier met de mensen te werken.” 

Muzikale Wending heeft gebracht wat wij hoopten; een stukje socialisering, een ander contact zowel tussen de begeleiding en cliënten, als ook onderling en groei in eigenwaarde. 

Meer projecten

Volgende project
De dag van het Circus On the Move!
Vorige project
10e Sneeker Dweildag 2022