Stichting Het Old Burger Weeshuis Sneek steunt Sneeker belangen en initiatieven.

Stichting Het Old Burger Weeshuis Sneek steunt Sneeker belangen en initiatieven.

Kunst en Cultuur onmisbaar in programma Cool Súdwest

Alle jongeren gezond! Met dit motto is het project Cool Súdwest in januari 2019 van start gegaan. De gemeente Súdwest-Fryslân heeft zich tot doel gesteld het middelengebruik onder jongeren sterk te verminderen en daarmee een bijdrage te leveren aan hun gezondheid en geluk.

De partijen in de gemeente Súdwest-Fryslân die samenwerken in dit project zijn onder andere diverse zorginstellingen, scholen in het voortgezet onderwijs, de politie, het sociaal collectief, Sport Fryslân en Stichting Cultuur Kwartier Sneek. Akte2 (het projectbureau van Cultuur Kwartier Sneek) adviseert over activiteiten met betrekking tot zinvolle vrijetijdsbesteding van de jongeren en voert deze uit.

Samen met jongeren ontwikkelen wij culture (on- en offline) activiteiten. Als cultuurpartner zet Akte2 daarvoor haar netwerk van kunstenaars en muzikanten in, maar ook zoeken we de samenwerking met lokale culturele verenigingen. Workshops dans, fotografie, rap of streetart, een muziekavond met een band of DJ, speciale 0.0% feesten: de jongeren worden op allerlei manieren getriggerd om (zonder alcohol en drugs) mee te doen en plezier te maken in hun vrije tijd. Het organiseren van en het meedoen aan kwalitatieve kunst- en cultuuractiviteiten draagt bij aan gestructureerde vrijetijdsbesteding én aan de persoonlijke ontwikkeling van deze jongeren!

Project Cool Súdwest is mede mogelijk gemaakt door Stichting Het Old Burger Weeshuis Sneek.

Meer projecten

Volgende project
Kunstroutes Sneek online beschikbaar
Vorige project
Samenwerking Fries Scheepvaart Museum Sneek