Stichting Het Old Burger Weeshuis Sneek steunt Sneeker belangen en initiatieven.

Stichting Het Old Burger Weeshuis Sneek steunt Sneeker belangen en initiatieven.

Folkkoor Rolling Home bestaat 30 jaar!

Toen wijlen Harm Rozenberg in 1994 tijdens een vakantie op Terschelling het Shantykoor de West Aleta Singers zag en hoorde zingen dacht hij gelijk: “Dat moeten we in Sneek ook hebben!”

Op 17 november 1994 passeerde de oprichtingsakte van de statuten bij de notaris en was Shantykoor Rolling Home een feit. En Harm Rozenberg was gelijk de 1e voorzitter. In de loop van de jaren is Rolling Home getransformeerd van een shantykoor naar een folkkoor vanwege de prachtige Engelse, Schotse en Ierse folkliederen.

Het koor bestaat uit een 40-tal zangers en de muzikantengroep bestaat uit 5 personen met onder andere de instrumenten keyboard, accordeon, dwarsfluit en gitaar. Sinds anderhalf jaar staat Marijke Rodenburg als dirigent voor het koor en zij zorgt ervoor dat er vele nieuwe liederen aan het omvangrijke repertoire worden toegevoegd.

En dit jaar bestaat Rolling Home dus 30 jaar! En dat gaan ze vieren,  ja zelfs groots vieren! Dit gaan ze doen door 5 optredens te organiseren in Joure (op 6 oktober), Surhuisterveen (18 oktober), Stavoren (26 oktober), Woudsend (9 november) en Sneek (23 november) waar Stichting Old Burger Weeshuis Sneek een financiele bijdrage aan verleend. Piter Wilkens met zijn band de Feiers en Gurbe Douwstra maken op deze avonden ook hun afwachting.

Meer projecten

Vorige project
Welkome subsidie van OBW Sneek voor Hospice De Kime