Stichting Het Old Burger Weeshuis Sneek steunt Sneeker belangen en initiatieven.

Stichting Het Old Burger Weeshuis Sneek steunt Sneeker belangen en initiatieven.

Concert England comes to Snits

Op vrijdag 13 oktober vond in de Rooms-Katholieke ‘Sint Martinuskerk’ in Sneek het concert England comes to Snits plaats. De uitvoerende koren waren het Martini Jongenskoor en het Mannenensemble Martini Majeur onder leiding van Trevor Mooiman uit Sneek en het Vocaal Ensemble Magnificat uit Emmen onder de artistieke leiding van Daniël Roukema.

Tijdens de muzikale middag kon het publiek genieten van verschillende muziekstukken met als leidraad Engelse koormuziek. Engelse koormuziek is namelijk de specialiteit vanMartini Jongenskoor en het Mannenensemble Martini Majeur. In samenzang, maar ook afzonderlijk van elkaar wisten beide koren veel variatie aan te brengen in het muzikale programma. Somsà capella, maar ook onder begeleiding van het orgel.

De publieke belangstelling was goed te noemen en uit de reacties van de aanwezigen is gebleken dat zij hebben genoten van deze middag. Hierbij mag ook de orgelsolo ‘Toccata in G’ van Theodore Dubois niet worden vergeten.

Na deze succesvolle eerste editie wordt er gekeken binnen de commissie over en binnen twee jaar een soortgelijk concert kan plaatsvinden. Dan waarschijnlijk wel op een andere locatie.

Het concert werd mede mogelijk gemaakt door het OBW Sneek.

Meer projecten

Volgende project
Bijzondere eindmusical groep 8 Thomas van Aquinoschool
Vorige project
Restauratie vieringtoren van de Sint Martinuskerk