Stichting Het Old Burger Weeshuis Sneek steunt Sneeker belangen en initiatieven.

Stichting Het Old Burger Weeshuis Sneek steunt Sneeker belangen en initiatieven.

Buitengewoon geslaagde jubileumeditie Sneker Filmwinter 2020

De tiende Sneker Filmwinter was een buitengewoon geslaagde editie. Van 16 januari tot 19 januari konden filmliefhebbers genieten van een groot aantal films, die in vier dagen tijd werden vertoond. Dit zijn geen films die gedreven zijn op commercieel succes, maar films waarbij het draait om het verhaal en het moraal. Met 5020 verkochte kaarten was het aantal bezoekers beduidend hoger dan eerdere edities. Een stijgende lijn, die feitelijk van meet af aan is ingezet.

Kapsalon Romy © Elmer van der Marel

Het succes van dit filmevenement is te koppelen aan een aantal cruciale elementen, waarvan de locatie er een is. Het festival speelt zich af binnen de muren van Cinesneek, in een warme en gemoedelijke sfeer. Er is een gezellig festivalcafé waar mensen elkaar kunnen ontmoeten maar ook een krant of tijdschrift kunnen lezen. De programmering sluit goed aan bij de smaak van het publiek, zoals ook nu weer bleek uit de over het algemeen hoge scores van de publieksenquêtes. Deze 10e editie was daarbij extra aangekleed.

Te gast was filmmaker Martin Koolhoven, onder meer maker van Oorlogswinter naar de roman van Jan Terlouw. Koolhoven leidde het festival in op de openingsavond. Op vrijdag werd door Koolhoven een hoog gewaardeerde workshop gegeven aan een gezelschap bestaande uit leerlingen van middelbare scholen en geïnteresseerde volwassen filmliefhebbers.

In de festivalprogrammering was verder een selectie opgenomen van de 10 films die (oud-)leden van het filmhuisbestuur en ondersteunende vrijwilligers het mooist vonden uit die 10 jaren. Al met al was deze editie er een waar alle betrokkenen met zeer veel plezier op terug kijken. Het festival voldoet duidelijk aan een behoefte in de gemeenschap van Sneek en omstreken.

Het Old Burger Weeshuis Sneek is verheugd dat het heeft kunnen bijdragen aan dit evenement.

Meer projecten

Volgende project
Tablets voor VVN Súdwest-Fryslân
Vorige project
Bijzondere eindmusical groep 8 Thomas van Aquinoschool