Stichting Het Old Burger Weeshuis Sneek steunt Sneeker belangen en initiatieven.

Stichting Het Old Burger Weeshuis Sneek steunt Sneeker belangen en initiatieven.

Boot is back! Kunstfotografie van Jenny Boot

Jenny Boot is terug in Sneek. En hoe! Voor het eerst exposeert de kunstfotografe haar werk solo in een museum. En waar kan dat beter als in haar geboortestad Sneek? In deze expositie zijn 15 bijzondere foto’s te zien, de meeste geïnspireerd op schilderijen van de oude meesters. Zo maakte ze bijvoorbeeld een eigentijdse versie van De aardappeleters van Vincent van Gogh, en een remake van De Kuss van Gustav Klimt.

Jenny Boot (1969) volgde een opleiding aan de fotoacademie, experimenteerde met schilderen en vond uiteindelijk de kunstvorm waarmee ze nu furore maakt: schilderachtige foto’s die door de vergelijkbare thematiek en lichtinval de sfeer van de werken van de Hollandse oude meesters ademen. Maar ze blijven eigentijds, en raken soms ook actuele vraagstukken. De kunstwerken van Boot hangen in verschillende galeries, zowel in Nederland als in het buitenland.

Deze tentoonstelling, (5 september – 1 november 2020 te zien in het Fries Scheepvaart Museum) is mede mogelijk gemaakt door Stichting Het Old Burger Weeshuis Sneek.

Meer projecten

Volgende project
Samenwerking Fries Scheepvaart Museum Sneek
Vorige project
Voetbalvereniging Sneek Wit Zwart investeert in duurzame Led-verlichting