Stichting Het Old Burger Weeshuis Sneek steunt Sneeker belangen en initiatieven.

Stichting Het Old Burger Weeshuis Sneek steunt Sneeker belangen en initiatieven.

10e Sneeker Dweildag 2022

Na de opening van de 10e Sneeker Dweildag door wethouder Petra van den Akker trokken de 43 deelnemende dweilorkesten, die uit het hele land kwamen, onder aanvoering van Advendo richting de 11 speellocaties in de binnenstad. Elk orkest verzorgde tenminste drie optredens. Deze orkesten speelden in de wedstrijdklasse of in de leutklasse. Met een doorbrekend zonnetje en heel veel publiek was de stemming in het Sneeker centrum opperbest. De 10e Sneeker Dweildag werd afgesloten met de jubileumfinale in een stampvolle Veemarkthal. Hier vond ook de prijsuitreiking door de wethouder plaats. De Drumgabbers uit Delft mochten de eerste prijs in ontvangst nemen. 

Met deze dweildag konden we Sneek op de kaart zetten voor de bijna 1.000 muzikanten uit alle windstreken. De 150 vrijwilligers en het talrijk opgekomen publiek is een prachtige middag bezorgd. De volgende editie van de Sneeker Dweildag is zaterdag 7 oktober 2023.

Stichting Sneeker Dweildag bedankt het Old Burger Weeshuis Sneek voor de toekenning van een subsidie van voor de 10e Sneeker Dweildag. Zonder sponsors en subsidiegevers is het niet mogelijk een dergelijk evenement te organiseren. Mede door de royale bijdrage van het Old Burger Weeshuis Sneek kreeg de 10e editie op zaterdag 1 oktober 2022 een feestelijke tint.

Meer projecten

Volgende project
Muzikale Wending bij Sociaal Pension Sneek 
Vorige project
10e editie Jorn Feenstra Toernooi groot succes!