Stichting Het Old Burger Weeshuis Sneek steunt Sneeker belangen en initiatieven.

Stichting Het Old Burger Weeshuis Sneek steunt Sneeker belangen en initiatieven.

10e editie Jorn Feenstra Toernooi groot succes!

Het ONS Sneek Jorn Feenstra Toernooi staat volledig in het teken van het Kinderen Kankervrij fonds (KIKA). Jorn Feenstra (1989-2007) was een jeugdvoetballer van ONS Sneek. Door de gevolgen van kanker is Jorn op de veel te jonge leeftijd van 17 jaar overleden. Om zijn naam binnen ONS Sneek levend te houden en de jeugd te laten beseffen hoe gelukkig je moet zijn als je gezond bent en kunt sporten is Jorn zijn naam verbonden aan het Internationaal U13 toernooi. Het doel van dit toernooi is om een mooi bedrag voor KIKA te verzamelen om verder onderzoek naar deze ziekte te ondersteunen, zodat in de toekomst kinderen niet meer overlijden aan deze ernstige ziekte. Op 26 mei vond de aftrap plaats op het voetbalterrein van ONS.

Aan het toernooi zijn allerlei activiteiten verbonden en een grote loterij. De totale opbrengt van deze editie van het toernooi bedroeg maar liefst € 21.000,00. In de afgelopen twee jaar kon het toernooi vanwege Corona niet plaatsvinden. In de 10 edities is totaal voor zo’n € 70.000,00 opgehaald voor de strijd tegen kinderkanker. Het toernooi is mogelijk gemaakt door de financiële bijdragen en ter beschikking gestelde prijzen van vele bedrijven en sponsoren. Het Old Burger Weeshuis Sneek heeft ook een belangrijke financiële ondersteuning gedoneerd. Het doel en het feit dat het op kinderen is gericht heeft hierin een belangrijke rol gespeeld. 

© fotografie: Wiebe Westra

De organisatie heeft het OBW Sneek hiervoor bedankt en enkele foto’s toegestuurd met een Sociaal Jaarverslag van de afgelopen tien edities van het Jorn Feenstra Toernooi. 


Het Sociaal Jaarverslag van de afgelopen 10 edities

Meer projecten

Volgende project
10e Sneeker Dweildag 2022
Vorige project
Informatiepaneel over de vliegtuigcrash B17 aan de Griene Dyk-Paviljoenwei te Offingawier