Stichting Het Old Burger Weeshuis Sneek steunt Sneeker belangen en initiatieven.

Stichting Het Old Burger Weeshuis Sneek steunt Sneeker belangen en initiatieven.

Het Old Burger Weeshuis opent haar deuren op Open Monumentendag

Alleen op zaterdag 9 september

Het administratiegebouw van het Old Burger Weeshuis Sneek aan de Kleine Kerstraat in Sneek opent op zaterdag 9 september van 10:00 u. tot 16:30 u. de deuren voor geïnteresseerde bezoekers. Op deze Open Monumentendag wordt de gelegenheid geboden om ook het interieur van dit bijzondere gebouw te bekijken. Binnen in het administratiegebouw zijn onder andere prachtige plafondbeschilderingen te zien en een schitterende vergaderzaal met nog de originele, houten meubels en betimmering. Het exterieur van het pand is zeker ook de moeite waard om eens goed te bekijken nu de omvangrijke restauratie en renovatie onlangs is afgerond. 

Het administratiegebouw van het OBW Sneek is ontworpen in 1904 en staat bekend als een van de meest bijzondere neogotische gebouwen van Nederland. De stijl van de van oorsprong Sneeker architect Nicolaas Molenaar doet denken aan die van zijn leermeester, de rijksbouwmeester Pierre J.H. Cuypers. Hij is onder andere de architect van het Rijksmuseum en het Centraal Station in Amsterdam. 

Op de Open Monumentendag zal door medewerkers van het OBW Sneek uitleg worden gegeven over de geschiedenis van het gebouw en overal het Old Burger Weeshuis Sneek.

Meer nieuws

Vorig nieuwsbericht
OBW SNEEK officieel partner Technolab SWF